«Womanhood 2»: θεατρικό εργαστήρι με το Μάριο Ιωάννου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.1.2019

Θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «Womanhood 2», διοργανώνει ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου, με σκοπό να διδάξει κλειδιά υποκριτικής στους συμμετέχοντες. Κεντρικό θέμα του εργαστηρίου που θα ολοκληρωθεί με μία παράσταση στις 8 Μαρτίου, είναι η γυναίκα. 


Με αφορμή κείμενα παρμένα απο τη Θεατρική Λογοτεχνία, είτε και επινόησης των συμμετεχόντων, ο Μάριος Ιωάννου θα διδάξει κλειδιά που αφορούν την Τέχνη του ηθοποιού, που του έμαθαν δάσκαλοι σημαντικοί μα και η σκηνή μέσα στα χρόνια.

Οι οκτώ τρίωρες συναντήσεις θα επικεντρωθούν στο πώς ο ηθοποιός συνειδητά συγκινεί και μαγεύει το κοινό του αλλά και την ίδια του την ύπαρξη βρισκόμενος στη σκηνή.

Το εργαστήρι θα διαρκέσει οκτώ Σάββατα μεταξύ των ωρών 11:00- 14:00 ξεκινώντας από το από τις 12 Ιανουαρίου 2019 και θα διεξάγεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε. 

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα

Για περισσότερες πληροφορίες: 99 28 69 08

womanhood


Ο Μάριος Ιωάννου γεννήθηκε στην Πάφο, στην Κύπρο. Μεγάλωσε εκεί. Αποφοίτησε το 1994 απο την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα το 1994. Παρέμεινε στην αγαπημένη πόλη για δεκατέσσερα χρόνια. Σημαντικότερες δουλείες του στο Θέατρο εκεί ήταν στην «Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων» στο Θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία της Αννας Κοκκίνου. Ακολούθησαν: Ο Δόκτωρ Ουίλλαρντ στη «Μικρή μας Πόλη», με σκηνοθέτη το Σταμάτη Φασουλή, ο Μπέν στο «Dogvil» σκην. Αντώνη Καλογρίδη, Κάσκα στον «Ιούλιο Καίσαρa» του Σαίξπηρ σκην.Δημήτρη Καραθάνου και Πάπας της Ρώμης στο «Δοκτωρ Φαουστους» του Μάρλοου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην Κύπρο ζεί τα τελευταία χρόνια «Το Ημερολογιο ενός τρελου» του Γκόγκολ σε διασκευή στην κυπριακή καθομιλουμένη, ταξίδεψε με μεγάλη επιτυχία σε όλο το νησί και στο Λονδίνο. Με αυτό το μονόλογο ήταν υποψήφιος για τα Θεατρικά Βραβεία/Θ.Ο.Κ.

Στη Λεμεσό έχει συνεργαστεί με την «Ομάδα Μιτος» σε δραματοποιήεις κειμένων του «Λεόντιου Μαχαιρά» αλλα και σε άλλα devised έργα. Με σκηνοθέτη τον Achim Wieland δημιούργησε την ομάδα «SRSLYyours» το 2008 με πρώτο έργο τον «Βουτσεκ» του Μπύχνερ. Το έργο παρουσιάστηκε σε σκηνές στην Κύπρο, Στουτγάρδη, Βερολίνο και Ζυρίχη. Ακολουθησαν τα devised εργα «The Fear Industry» που περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Συνεργάστηκε με τη Λία Χαράκη στον «Ενεργό Θεατή», που παρουσιάστηκε μέχρι τώρα στα πλαίσια του «The Performance Shop» στο Pop Up Festival Nicosia, στη Λεμεσό, και στην Αθήνα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

Τον Αύγουστο του 2017 παρουσίασε στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής πρωτεύουσας Παφος 2017» το έργο «Uniting the Mediterranean Sea» το οποίο έγραψε,σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστούσε. Το έργο είναι μια διεθνής παραγωγή με ηθοποιούς από πέντε πόλεις της Μεσογείου.

Ο Μάριος ως ηθοποιός έχει μια σχέση αμοιβαίας αγάπης με τον κινηματογράφο. Πρωτογνώρισε την Τέχνη αυτή με τον Νίκο Κούνδουρο στους «Φωτογράφους» και ακολούθησαν πολλοί ρόλοι σε κινηματογραφικές ταινείες οπως όπως: «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπιδη, «Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης» του Σταμάτη Τσαρουχά, «Μπλέ Φόρεμα» του Γιάννη Διαμαντόπουλου, «Circo De La Vida»της Μαρίας Λάφη, «Bourek» του Vladan Nikolic , «Ανελκυστήρ» του Χριστόφορου Ροδίτη, «Conveyor Belt» της Αlexia Roider, "Eduart" της Αγγελικής Αντωνίου, «Μαφιόζοι στο Αιγαίο» του Gergely Fonyo, «Greenhouse» του Ιωακείμ Μυλωνά και άλλες. Για το ρόλο του λαθρομετανάστη 'Μουσταφά' στην ταινία «Kalabush» των Αδωνη Φλωρίδη και Θόδωρου Νικολαίδη το 2004 τιμήθηκε με το Βραβειο Α' Αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσαλλονίκης. Το 2012 απέσπασε Τιμιτική διάκριση στις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρου για το ρολο του στην ταινία «Fish ‘n Chips». Μεταξύ των πιο πρόσφατων κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες έλαβε μέρος είναι, η «Rosemarie» τoυ Άδωνη Φλωρίδη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
"The Unfriend" του Steven Moffat

"The Unfriend" του Steven Moffat

"The Unfriend" του Steven Moffat

Πρεμιέρα για την παράσταση "ΔΙΔΩ/ΕΛΙΣΣΑ ή μια περιπλανώμενη ιστορία" της Μαγδαλένας Ζήρα

Πρεμιέρα για την παράσταση "ΔΙΔΩ/ΕΛΙΣΣΑ ή μια περιπλανώμενη ιστορία" της Μαγδαλένας Ζήρα

Πρεμιέρα για την παράσταση "ΔΙΔΩ/ΕΛΙΣΣΑ ή μια περιπλανώμενη ιστορία" της Μαγδαλένας Ζήρα

«O Φάρος» του Conor McPherson

«O Φάρος» του Conor McPherson

«O Φάρος» του Conor McPherson

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ