Ένας «ισπανικός» Ιππόλυτος στην Κύπρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.7.2019

Ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη, μία ισπανική παραγωγή του Maltravieso Teatro και της La Almena Producciones, παρουσιάζεται στη φετινή 23η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.


Θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 8 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί» στις 10 Ιουλίου.

Στον Ιππόλυτο, μια τραγωδία με φιλοσοφικές, θρησκευτικές και υπαρξιακές αναζητήσεις, ο Ευριπίδης στήνει μια αριστοτεχνική θεατρική παγίδα κλιμάκωσης του τραγικού, όπου οι θεοί παίζουν καθοριστικό ρόλο, οδηγώντας τους ανθρώπους σε μια καταστροφική συνωμοσία σιωπής, στο αναπόφευκτο σφάλμα, στην τιμωρία αλλά και στη συγχώρεση.



Με κεντρικά πρόσωπα τη Φαίδρα και τον γιο του συζύγου της, Ιππόλυτο, ο Ευριπίδης υφαίνει μια τραγωδία για το δίλημμα μεταξύ πάθους και λογικής, τον άνομο έρωτα, τον παράφορο οίστρο και τις τραγικές συνέπειές του.

Η ισπανική παραγωγή, που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο 64ο Φεστιβάλ της Μέριδα σε σκηνοθεσία Εμίλιο Ντελ Βάλλε, επιχειρεί να ανασυνθέσει την πρώτη ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη Ιππόλυτος Καλυπτόμενος, έχοντας ως βάση τον διασωθέντα Ιππόλυτο Στεφανηφόρο.

Η διασκευή, γραμμένη από τους Emilio del Valle και Isidro Timón έχει σφυρηλατηθεί με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο. Η σκηνική πρόταση βασίζεται στη δύναμη της ερμηνείας και συγχωνεύει διάφορες σκηνικές τεχνικές· ερμηνεύεται από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών του θεάτρου από την Εξτρεμαδούρα, μια επαρχιακή περιοχή της Ισπανίας, οι οποίοι χαρίζουν μια βραβευμένη παράσταση που χειροκρότησαν οι κριτικοί και το κοινό.

+ Ιππόλυτος στις 8 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου και στις 10 Ιουλίου στο αμφιθέατρο «το σκαλί» Αγλαντζιάς στις 21:00.

Τιμές εισητηρίων:  €12 κανονικό €6 μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)€45 ενιαίο (ανά άτομο για παρακολούθηση πέντε παραστάσεων) €10 για ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 ατόμων ανά παράσταση) στο ticketing@soldoutticketbox.com
Δωρεάν είσοδος, κατόπιν έγκαιρης κράτησης δελτίου ελευθέρας εισόδου στο τηλ. 7000 2414 (τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την κάθε παράσταση), για:▪ ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο,▪ μέλη του ΚΚΔΙΘ, με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2019.
Πώληση εισιτηρίων:Ηλεκτρονική αγορά: www.soldoutticketbox.com
Σημεία πώλησης εισιτηρίων: Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια, Περίπτερα SOEASY στη Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό,Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο, Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.
[Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία]

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ
Πληροφορίες για την παρακολούθηση παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου:
Λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται σε σημεία της λεωφόρου Αποστόλου Παύλου, το κοινό θα εισέρχεται στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου από την είσοδο απέναντι από την κατακόμβη Αγίας Σολομωνής (κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο του Kings Avenue Mall προς το λιμανάκι της Κάτω Πάφου). Κατά την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, θα υποδεικνύονται οι χώροι στάθμευσης. Η είσοδος θεατών στον αρχαιολογικό χώρο επιτρέπεται από τις 20:00, ενώ η είσοδος θεατών στο θέατρο επιτρέπεται στις 20:30.
Δεν επιτρέπονται:
▪ H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.
▪ Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
▪ Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
▪ Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση ή/και μαγνητοσκόπηση μέρους ή ολόκληρης της παράστασης.
Για την είσοδο των θεατών στις παραστάσεις είναι απαραίτητη:
H επίδειξη των εισιτηρίων σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων.
H επίδειξη ταυτότητας και των απαραίτητων νόμιμα θεωρημένων δικαιολογητικών που πιστοποιούν την ιδιότητα, στην περίπτωση αγοράς εισιτηρίων ειδικής εκπτωτικής/μειωμένης τιμής

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας 7000 2414 ή στο www.greekdramafest.com 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία