Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου... στην οθόνη του Ριάλτο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 10.8.2012

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια σειρά από παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου σε απευθείας σύνδεση, θα έχουμε τον Σεπτέμβρη, χάρη στη συνεργασία του θεάτρου Ριάλτο με το πρόγραμμα «National Theatre Live».


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου το οποίο ξεκίνησε το 2009 και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 800 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν παραστάσεις στη μεγάλη οθόνη.


Έτσι, στις 13 Σεπτεμβρίου θα δούμε στην οθόνη του Ριάλτο το έργο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» και στις 26 Σεπτεμβρίου το έργο «Φράνκενσταϊν» του Νικ Ντίαρ, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ.


frankenstein1
Τεράστιο όνομα στη βιομηχανία του θεάματος, ο Ντάνι Μπόιλ υπογράφει τη σκηνοθεσία του «Φράνκενσταϊν», παραγωγή την οποία κριτικοί και θεατές εξύμνησαν ως μια από τις πιο εκπληκτικές δουλειές των τελευταίων χρόνων. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης (δες Slumdog Millionaire και 127 Ώρες), ο οποίος ανέλαβε και τη σκηνοθεσία της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, επιστρέφει στο θέατρο και σκηνοθετεί μεταξύ άλλων τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνι Λι Μίλερ στον «Φράνκενσταϊν». Πρόκειται για την ιστορία ενός τερατόμορφου αλλά με παιδική αθωότητα πλάσματος, ο οποίος αποβάλλεται σε ένα αφιλόξενο σύμπαν από τον δημιουργό του. Συναντώντας παντού την ασπλαχνία, ο Φράνκενσταϊν φτάνει στην απόγνωση και ζητά εκδίκηση. Αποφασίζει λοιπόν να βρει τον δημιουργό του και να συνάψει μαζί του μια συμφωνία. Ένα από τα διασημότερα γκόθικ παραμύθια στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας και της 7ης τέχνης, ο «Φράνκενσταϊν» είναι κατάλληλος για παρακολούθηση από άτομα άνω των 15 ετών.


The Curious Incident of the Dog in the Night-time


thecuriousincident
Την ιστορία ενός 15χρονου αγοριού, που έχει μυαλό ντετέκτιβ αλλά ζει στο περιορισμένο περιβάλλον της γειτονιάς του, καταγράφει το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα». Πρόκειται για το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον, διασκευασμένο για το θέατρο από τον Σάιμον Στίβενς και σκηνοθετημένο από την Μαριάν Έλιοτ, η οποία τιμήθηκε το 2011 με Τόνι σκηνοθεσίας για προηγούμενη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.


+ Οι προβολές ξεκινούν στις 20:30 και παρουσιάζονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Πληροφορίες τηλ. 77777745 και www.rialto.com.cy.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ