Το ρεπερτόριο του Φεβρουαρίου στο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.1.2018

Πλούσιος ο Φεβρουάριος στο θέατρο Ριάλτο, με μουσική, κινηματογράφο και θέατρο:


  • 1η Φεβρουαρίου Πέμπτη, 19:30 /Θέατρο (90’)


So why you in a tailcoat? Cabaret Lori.  

Η μουσικοθεατρική ομάδα του Βερολίνου, Cabaret Lori, παρουσιάζει μια διασκευή της κωμωδίας παρεξηγήσεων του Άντον Τσέχωφ Πρόταση Γάμου. Η παράσταση συνδυάζει όπερα, μπαλέτο και δράμα. Οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά όπερες, σε μουσική του Ρώσου συνθέτη Sergey Nikitin και στίχους του βάρδου Dmitry Sukharev.

Το έργο απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του 2016, στο φεστιβάλ Chekhov «Melikhovskaya Vesna 2017» και στο 19ο Διεθνές Φόρουμ για το Θεατρικό Έργο του Τσέχωφ στην Μπαντενβάιλερ της Γερμανίας.

Η παράσταση διοργανώνεται στα πλαίσια του Δεύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Πέντε βραδιές στην Κύπρο» και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών. Στα Ρωσικά.  € 25 / 20



  • 4 Φεβρουαρίου Κυριακή, 12:00 (80’)/ Θέατρο


Treasures Island /Ρ. Στίβενσον

 Υπήρξαν κι εκείνοι κάποτε παιδιά που ονειρεύονταν θάλασσες, χαμένους θησαυρούς και ξεχασμένα νησιά. Λαχταρούσαν παιχνίδια στη ζούγκλα, αναζητούσαν περιπέτειες και κινδύνους ώστε να κατατροπώσουν τον εχθρό και τα πανούργα σχέδια του. Μα το πνεύμα της περιπέτειας και η ακόρεστη απληστία τους, τους μετέτρεψαν σε πειρατές. Ο καθένας κάνει τις δικές του επιλογές: πειρατής δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι.

Μια μοναδική παράσταση, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Στίβενσον Το Νησί των Θησαυρών, που συνδυάζει μαγικές κατασκευές από άμμο, street dance (breakdance, hip hop, house, funk, μοντέρνο χορό) και θέατρο, η οποία αφηγείται μια κλασική ιστορία με μοντέρνο τρόπο.

Η παράσταση διοργανώνεται στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Πέντε βραδιές στην Κύπρο». Στα Ρωσικά. € 20



  • 4 Φεβρουαρίου Κυριακή 19:30 (100’)/ θέατρο


Η ύστατη πτήση/ Mark Chagal

Το «Israel Theatre of young spectators» του Shaul Tiktiner παρουσιάζει το ποιητικό έργο Μαρκ Σαγκάλ - Η ύστατη πτήση, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ουκρανού δραματουργού Zenoviy Sagalov με τίτλο Flight of the Angel.

Πριν το πέρασμά του στον άλλο κόσμο, ο σπουδαίος καλλιτέχνης και πρωτεργάτης της παγκόσμιας αβανγκάρντ του 20ού αιώνα, Μαρκ Σαγκάλ, συνομιλεί με τους αγγέλους. Εμφανίζονται υπό μορφή ανθρώπων, που τον συνοδεύουν στο πέρασμά του μέσα από τη ζωή. Άνθρωποι που αγάπησε, που θαύμασε και που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον ίδιο. Μία εξομολόγηση για την ανίκητη μοίρα, τη δημιουργικότητα, την πίστη και την παλέτα του καλλιτέχνη, που περιέχει ένα μόνο χρώμα, το χρώμα της Αγάπης.

Η παράσταση απέσπασε «Βραβείο Κοινού» στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου «Seating yard» στην Όρενμπουργκ της Ρωσίας το 2016.

Στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Πέντε βραδιές στην Κύπρο» Κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών. Στα Ρωσικά. € 25 / 20



  •  6 Φεβρουαρίοου Τρίτη 20:30 (70’)/θέατρο


Κλυταιμνήστρα ή Το έγκλημα /Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

klitemnistra


Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του κυπριακού θεάτρου, Τζένη Γαϊτανοπούλου, επιστρέφει στη σκηνή, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας που είναι ακόμα ζωντανή. Έχει γεράσει και ζει μόνη με τα φαντάσματα του παρελθόντος της, τη νεκρή της κόρη, Ιφιγένεια, και τον ίδιο της τον εαυτό, τότε που ήταν ακόμη νέα, τη μέρα του φόνου. Καλείται να παρουσιαστεί σε δίκη για το έγκλημά της. Μπροστά στους ‘δικαστές’, τους θεατές του θεάτρου, θα μιλήσει για τον φόνο που διέπραξε και τα αίτιά του, τον φόνο που σαράντα χρόνια τώρα προσπαθεί να ξεχάσει. Στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου χαρακτηρίζεται ως σκληρή γυναίκα με καρδιά ανδρός, ως φοβερή λέαινα. Σαράντα χρόνια μετά, τι έχει αλλάξει;

Σκηνοθεσία / Διασκευή / Σκηνικά & Κοστούμια: Μάριος Μεττή

Ερμηνεύουν: Τζένη Γαϊτανοπούλου, Μάριος Μεττής, Χριστίνα Κωνσταντίνου  € 13 / 10



  • 10 Φεβρουαρίου Σάββατο 19:00 (159’)/ Μουσική


Το ελιξίριο του έρωτα

The MET Live in HD

To κωμικό αριστούργημα του Ντονιτσέττι Το Ελιξίριο του Έρωτα, σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan παρουσιάζει την Pretty Yende ως τη ζωηρή Αντίνα και τον Matthew Polenzani στον ρόλο του Νεμορίνο, του απλού χωρικού που την ερωτεύεται. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στη Met, υποδυόμενος τον ρόλο του υπερόπτη αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, ενώ ο Ildebrando D’Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο, Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindovan κάνει επίσης το ντεμπούτο του στη Met ως μαέστρος.

Απευθείας μετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους  € 18 / 14



  • 12, 13 Φεβρουαρίου Δευτέρα, Τρίτη 20:30 (140’)/Κινηματογράφος 


Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο

Αφισα ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ φεστιβαλ 2017.indd


 Οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2017, ταξιδεύουν και φέτος στην Κύπρο. Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Θέατρο Ριάλτο και Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Με τη συνεργασία των Ομίλων Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας και Πάφου και των Κινηματογραφικών Λεσχών Λεμεσού και Λάρνακας. Είσοδος Ελεύθερη



  • 15 Φεβρουαρίου Πέμπτη 19:00 (90’)/ Μουσική


Μουσική και Χιούμορ/ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ



Η κλασική μουσική δεν είναι κατ’ ανάγκη πάντοτε σοβαρή! Πέρα από μια σημαντική δόση εύθυμης διάθεσης, μπορεί συχνά να είναι αστεία και κωμική με πολλούς και διάφορους τρόπους. Μέσα από μια βραδιά οπερατικών ντουέτων, ελληνικής οπερέτας

και ορχηστρικών έργων, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο μαέστρος της και οι διακεκριμένοι φιλοξενούμενοι σολίστ επιχειρούν να σπάσουν τον πάγο και να προκαλέσουν καταιγισμό γέλιου στο θέατρο!

Σολίστ: Τζίνα Πούλου (σοπράνο),Άλεξ Μοσκοφιάν (βαρύτονος)

Μαέστρος: Jens Georg Bachmann  € 12 / 7 / 5



  •  20 Φεβρουαρίου Τρίτη 20:30 (105’)/Θέατρο


Σαλώμη /NT LIVE

NT Live - SalomeΜ photo by Johan Persson


 Η ιστορία έχει ήδη ειπωθεί, ποτέ όμως με τέτοιον τρόπο. Ένας κατεχόμενος λαός στην έρημο. Ένας ριζοσπάστης από την έρημο κηρύσσει απεργία πείνας. Ένα κορίτσι που με τον μυστηριώδη χορό του θα αλλάξει την πορεία του κόσμου. Αυτή η γεμάτη ένταση, εκ νέου αφήγηση ανατρέπει την περιβόητη βιβλική ιστορία, τοποθετώντας το κορίτσι που αποκαλούμε Σαλώμη στο επίκεντρο μιας επανάστασης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η διεθνώς αναγνωρισμένη θεατρική σκηνοθέτις Yaël Farber (Les Blancs) που βασίζει την υπόθεση σε διάφορες εκδοχές, ανεβάζοντας στο σανίδι μια παράσταση που υπνωτίζει. Αναμετάδοση από το National Theatre. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. € 10 / 7



  •  21 Φεβρουαρίου Τετάρτη 20:30 (105’)/θέατρο


Φυλές /Νίνα Ρέιν/ΘΟΚ ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ

files


Η Νίνα Ρέιν επεξεργάζεται, με ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και τη δραματικότητα, το ευαίσθητο θέμα μιας οργανικής «αναπηρίας». Με ανατρεπτική ματιά και μακριά από μελοδραματισμούς, η συγγραφέας διεισδύει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων της, προβάλλοντας τελικά πολλές εκδοχές της διαφορετικότητας.

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου

Ερμηνεία: Δήμητρα Δημητριάδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Μάριος Κωνσταντίνου

Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους. Με αγγλικούς και τούρκικους υπότιτλους  € 12 / 6

 

  • 24 Φεβρουαρίου Σάββατο 19:30 (175’)/ Μουσική


Λα Μποέμ / La Boheme/Giacomo Puccini- THE MET LIVE IN HD

Met Live in HD LaBoheme


Ένα συναρπαστικό νεανικό καστ πρωταγωνιστεί στην κλασική σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι Λα Μποέμ, τη δημοφιλέστερη όπερα στην ιστορία της Met. Η Sonya Yoncheva πρωταγωνιστεί ως Μιμί απέναντι στον Michael Fabiano στον ρόλο του παθιασμένου ποιητή Ροντόλφο. Η Susanna Phillips ενσαρκώνει εκ νέου τον ρόλο της τολμηρής Μουζέτας με τον Lucas Meachem να ερμηνεύει τον εραστή της, τον ζωγράφο Μαρτσέλο. Συμμετέχουν, επίσης, οι Alexey Lavrov και Matthew Rose ως Σονάρ και Κολίν, φίλοι του Ροντόλφο και του Μαρτσέλο, καθώς και ο Paul Plishka ως Μπενουά και Αλτσίντορο. Διευθύνει ο Marco Armiliato.

Σε ζωντανή αναμετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. € 18 / 14

 

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ