«Αμικέκο»: παράσταση κουκλοθεάτρου στη Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.5.2019

Υπάρχει μια γλώσσα κοινή, η Εσπεράντο, και σ' αυτή τη διαπολιτισμική γλώσσα, Αmikeco σημαίνει φιλία. Αμικέκο είναι και το όνομα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα του ομώνυμου έργου που με συνοδοιπόρο τη μουσική ταξιδεύει σ' ένα κόσμο γλυκό και νοσταλγικό και μας αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας.


Το έργο, που παρουσιάζεται υπό μορφή κουκλοθεάτρου από τη θεατρική ομάδα Canicula Puppets, ανεβαίνει κάθε Κυριακή του Μάη με διπλή παράσταση στις 11:00 και στις 16:00 στο Συνεργείο, στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έμπειροι συντελεστές της παράστασης χρησιμοποιούν ως βασικό θεατρικό εργαλείο την κούκλα [Ελένη Ιωσηφίδου & Roberto Braham Chavez] και όσον αφορά στη μουσική, η λειτουργία της είναι πολύ ξεχωριστή. Η σύνθεση είναι πρωτότυπη για τις ανάγκες της παράστασης και λειτουργεί ως οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας, χωρίς λόγια και δίχως λέξεις. Έτσι λοιπόν, σε μια παράσταση δίχως λέξεις, ο Αμικέκο, συνοδευόμενος από τη μουσική του, περνάει από πολλές περιπέτειες ψάχνοντας κάτι που οι θεατές θα ανακαλύψουν στην πορεία! Το έργο έγραψε και σκηνοθετεί ο Roberto Braham Chavez. Τη μουσική υπογράφει ο Sergio Marroquin de Leon.


Πρόκειται για μια παράσταση που φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, ανεξαρτήτως γλώσσας.

+ Παραστάσεις στις 12, 19, 26 Μαΐου 2019 στις 11:00 και 16:00 στο +εργείο [Ελευθερίας 91, Λεμεσός]. Εισιτήρια προς 8 ευρώ. Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 4 ετών και για όλη την οικογένεια. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99300202 και στο event στο fb

Η παράσταση έχει διάρκεια 40 λεπτά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Εγώ κι Εσύ» της Λώρεν Γκάντερσον

«Εγώ κι Εσύ» της Λώρεν Γκάντερσον

«Εγώ κι Εσύ» της Λώρεν Γκάντερσον