Game of Thrones: Αυτός ο χειμώνας δεν ήρθε ποτέ

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 27.5.2019

Περιμέναμε εναγωνίως να έρθει αυτός ο χειμώνας και δυστυχώς μας προέκυψαν ανομβρίες, καλοκαιρία. Το «Game of Thrones» έχει γραφτεί πλέον στην τηλεοπτική ιστορία ως μια σειρά την οποία θα θυμόμαστε περισσότερο γιατί δεν κατάφερε ποτέ να επιβεβαιώσει τον τίτλο της επικής σειράς, παρά ως τη μεγαλόπνοη παραγωγή, η οποία άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα.


Για να εξηγήσουμε και στους μη μυημένους της σειράς, υπήρχαν πολλοί λόγοι που έκαναν το GoT ιδιαίτερο, talk of the town. Μια δαιδαλώδης πλοκή που σε παρέσυρε σε ιστορίες που είχαν αμέτρητα παρακλάδια, όλα τόσο, μα τόσο καλά μελετημένα. Είχε πίσω του ένα κανάλι που δεν υπολόγιζε το κόστος, έφτιαχνε ατέλειωτα σκηνικά και δεν γκρίνιαξε ποτέ επειδή ένα πλάνο των 20 δευτερολέπτων μπορούσε να κοστίσει για πλάκα και 100 χιλιάδες δολάρια. Ήταν όμως ταυτόχρονα φτιαγμένο και αντιτηλεοπτικά. Σε καμιά σειρά δεν είχαμε δει έναν από τους βασικούς χαρακτήρες να πεθαίνει και μάλιστα με έναν αναπάντεχο τρόπο, πουθενά αλλού δεν έβλεπες τον αιμομίκτη βασιλιά να σπρώχνει από το παράθυρο ένα παιδί κυρίως επειδή η πολιτική είναι ένα παιχνίδι επιρροής και απωθημένων χωρίς όρια. Δεν υπήρχαν καλοί και κακοί. Υπήρχαν ήρωες, οι οποίοι στη δική τους ιστορία ήξερες πως θα μπορούσες να τους δικαιολογήσεις, επειδή ήταν όλοι με τα ελαττώματα και τα θετικά τους στοιχεία.

Βλέποντας όμως και το φινάλε της σειράς, καταλήγουμε στο γεγονός πως δεν θα μπορούσε να τελειώσει ποτέ αξιοπρεπώς. Και όχι επειδή κανένα φινάλε καμιάς σειράς δεν θα μας ικανοποιήσει ποτέ (άντε τράβα να τα πεις γι’ αυτούς που συγκρίνουν το «GoT» με το «Big bang theory»). Από τότε που οι showrunners δεν είχαν τους έξυπνα δομημένους ρυθμούς και τους διαλόγους του R.R. Martin αλλά μόνο μια λίστα με γεγονότα, χάθηκε η αυθόρμητη δράση, τίποτα πια δεν μπορούσε να μας συγκινήσει, ενώ ακόμη και ο τρόπος γραφής των διαλόγων ήταν χειρότερος και από αυτά που γράφει η Βάνα Δημητρίου στη σαπουνόπερα «Τατουάζ». Εν μια νυκτί, η σειρά μετατράπηκε από μια επική σειρά σε σαπουνόπερα εποχής, δείχνοντας ξεκάθαρα πως όσα λεφτά και να έχεις δεν μπορείς να βαφτίσεις τον σεναριογράφο συγγραφέα, όπως δεν βαφτίζεις τον ΕΛΑΜίτη δημοκράτη.

Ωστόσο, ακόμη και αν ο R.R. δήλωνε παρών στους τελευταίους κύκλους της σειράς και πάλι θα απογοήτευε το κοινό. Και αυτό γιατί ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν θα τον έφταναν ούτε τέσσερις ταινίες για να κάνει ένα από τα βιβλία του «Game of Thrones», πόσω μάλλον να τα κάνει σειρά. Και είπαμε πως το HBO είχε τα λεφτά για να κάνει τη σειρά, αλλά δεν θα μπορούσε να αντέξει το κόστος μιας σειράς η οποία θα κρατούσε για πάντα. Η βραδύτητα που επέδειξαν οι συντελεστές στους πρώτους κύκλους χτίζοντας πετραδάκι πετραδάκι τον αλλιώτικο και δαιδαλώδη αυτό κόσμο σου έδειχνε πως αυτή η σειρά θα κρατούσε για πάντα. Όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Ούτε καν ο χειμώνας.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην Αρχαία Ελλάδα

Ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην Αρχαία Ελλάδα

Ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην Αρχαία Ελλάδα

Ακολουθεί ανάρτηση

Ακολουθεί ανάρτηση

Ακολουθεί ανάρτηση

Ένας Αλέξης, ένας Μαλέκκος κι ένα κεφάλι γεμάτο περιττώματα

Ένας Αλέξης, ένας Μαλέκκος κι ένα κεφάλι γεμάτο περιττώματα

Ένας Αλέξης, ένας Μαλέκκος κι ένα κεφάλι γεμάτο περιττώματα