22ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος: Αυλαία στις 26 Μαΐου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.5.2023
Περιλαμβάνοντας έξι μοναδικές συναυλίες (στις 26, 27, 28, 31 Μαΐου και 1 & 2 Ιουνίου 2023), το Φεστιβάλ προσφέρει ένα εκπληκτικό εύρος ρεπερτορίου μουσικής δωματίου από 20 από διεθνούς φήμης σολίστες.

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος σηκώνει αυλαία σε λίγες μόνο μέρες - την Παρασκευή 26 Μαΐου στη Μεσαιωνική Έπαυλη στα Κούκλια της Παλαίπαφου (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO). Περιλαμβάνοντας έξι μοναδικές συναυλίες (στις 26, 27, 28, 31 Μαΐου και 1 & 2 Ιουνίου 2023), το Φεστιβάλ προσφέρει ένα εκπληκτικό εύρος ρεπερτορίου μουσικής δωματίου από 20 από διεθνούς φήμης σολίστες. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος ήταν η πρωτοπόρος δύναμη που καθιέρωσε τη μουσική δωματίου στην Κύπρο, υψώνοντας τη χώρα μας σε εξέχουσα θέση στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή.

4540745122415910 cache 980x980 Analog medium 629237 834865 23 05 08 100120

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος διακρίνεται ως ένα από τα κορυφαία μουσικά δρώμενα της Ευρώπης, και αναγνωρίζεται διεθνώς για τις εξαίρετες ερμηνείες του, το συναρπαστικό του πρόγραμμα, και την ειδυλλιακή του ατμόσφαιρα. Με ακλόνητη δέσμευση στην καλλιτεχνική αριστεία, το Φεστιβάλ Φάρος ήταν η πρωτοπόρος δύναμη που καθιέρωσε τη μουσική δωματίου στην Κύπρο, υψώνοντας τη χώρα μας σε εξέχουσα θέση στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή. Οι απαράμιλλες συναυλίες του έχουν προσελκύσει λάτρεις της μουσικής από κάθε μεριά της γης, οι οποίοι σπεύδουν στο Φεστιβάλ για να απολαύσουν αυτήν την ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Για πάνω από δύο δεκαετίες, το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει αμέτρητες μνημειώδεις συναυλίες, με πολλούς από τους πιο διαπρεπείς σολίστες ανά το παγκόσμιο. Παραμένοντας πάντοτε αφοσιωμένο στους κοινωνικούς δεσμούς, το Φεστιβάλ έχει επιπλέον προωθήσει την πρόσβαση για όλους στη μουσική δωματίου, και έχει προσφέρει ανεκτίμητες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε μαθητές από όλη την Κύπρο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα, πολυαναμενόμενα γεγονότα της διεθνούς μουσικής ατζέντας, και φιλοξενείται κάθε χρόνο στη Μεσαιωνική Έπαυλη των Κουκλιών – ένα από τα σημαντικότερα διασωθέντα μνημεία Φραγκικής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο μετατρέπεται σε μια ατμοσφαιρική αίθουσα μουσικής δωματίου.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, περιλαμβάνει έξι συναυλίες, στις 26, 27, 28, 31 Μαΐου και 1 & 2 Ιουνίου 2023, στη Μεσαιωνική Έπαυλη στα Κούκλια της Παλαίπαφου, προσφέροντας ένα εκπληκτικό εύρος ρεπερτορίου μουσικής δωματίου από 20 από τους πιο επιφανείς καλλιτέχνες στον κόσμο. Πολλοί από αυτούς τους σολίστες επισκέπτονται τη χώρα μας για πρώτη φορά, φέρνοντας μαζί τους μια απαράμιλλη, αναζωογονητική προοπτική σε κάθε συναυλία, που θα απογειώσει το κοινό.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες είναι δύο δεξιοτέχνες του πιάνου που θα μαγέψουν το κοινό με τις ερμηνείες τους: ο υπέροχος Alexander Kobrin (για το ντεμπούτο του στην Κύπρο), του οποίου η σπάνια αριστοτεχνικότητα τον έχει τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή των μουσικών ερμηνευτών της εποχής μας και του χάρισε το πρώτο βραβείο σε τέτοιους σημαντικούς διαγωνισμούς πιάνου όπως Βαν Κλάιμπερν, Μπουσόνι, και Χαμαμάτσου, και ο François-Frédéric Guy (που επιστρέφει θριαμβευτικά στο Φεστιβάλ έπειτα από οκτώ χρόνια), ο οποίος μέσα από τις καθηλωτικές ερμηνείες του, χάραξε μία εξαίσια διεθνή σταδιοδρομία τόσο ως σολίστ όσο και ως μαέστρος διευθύνοντας την ορχήστρα από το πιάνο.

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει επίσης για πρώτη φορά δύο εξαίρετους βιολονίστες: τον εντυπωσιακό Andrey Baranov – του οποίου οι θυελλώδεις ερμηνείες έχουν συνεπάρει το κοινό ανά το παγκόσμιο και του χάρισαν νίκες σε περισσότερους από είκοσι διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου Διαγωνισμού Βιολιού Βασίλισσα Ελισάβετ στο Βέλγιο, και την Elly Suh – μια από τις κορυφαίες νέες ερμηνεύτριες των έργων του Παγκανίνι, η οποία μέσα από την καλλιτεχνία της, το δημιουργικό της όραμα και την ερμηνευτική της πρωτοτυπία, έχει εμφυσήσει νέα πνοή στις αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο. Το Φεστιβάλ θα καλωσορίσει επίσης και φέτος τον συγκλονιστικό πρώτο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Daishin Kashimoto.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει για άλλη μια φορά τον θρυλικό τσελίστα Mischa Maisky, του οποίου η σπάνια ερμηνευτική δεινότητα χαιρετίστηκε εύστοχα από τον ίδιο τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς ως «ένας συνδυασμός ποίησης και άκρας ευαισθησίας, μαζί με έντονο ταπεραμέντο και θαυμάσια τεχνική». Δίπλα στον Maisky θα είναι η εξαιρετικά ταλαντούχα κόρη του, Lily Maisky, μια από τις πιο ευέλικτες και χαρισματικές νεαρές πιανίστριες της εποχής μας. Το Φεστιβάλ όμως δεν σταματά εδώ, αφού καλωσορίζει δύο υπέροχους τσελίστες που θα λαμπρύνουν την σκηνή με τις ερμηνείες τους: τον Boris Andrianov, νικητή σε αμέτρητους διεθνούς φήμης διαγωνισμούς, μεταξύ άλλων, τον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι και τον Διεθνή Διαγωνισμό Σοστακόβιτς Classica Nova στο Ανόβερο, και τη Jing Zhao – την γνωστή ανά το παγκόσμιο για τη βαθιά μουσικότητα και δεξιοτεχνία της πρώτη νικήτρια του περίφημου Διαγωνισμού ARD. Μαζί τους, η αξιοθαύμαστη κοντραμπασίστρια Uxía Martínez Botana – η οποία έχει περιγραφεί ως μία εκ των 10 κορυφαίων μπασιστών στον κόσμο, και έχει επευφημηθεί για τη δυναμική και εξαίρετη τεχνική της.

Με μεγάλη χαρά, το Φεστιβάλ Φάρος καλωσορίζει για πρώτη φορά φέτος τέσσερις υπερταλαντούχες κυρίες που υπόσχονται να καταπλήξουν το κοινό με τις ερμηνείες τους: Τη χαρισματική νεαρή φλαουτίστρια Ana Ferraz, την διεθνούς φήμη ομποΐστα και κορυφαία σόλο ομποΐστα της θρυλικής Κρατικής Ορχήστρας της Δρέσδης Céline Moinet, και τη θαυμάσια κλαρινετίστρια Clara Riccucci, η οποία έκανε το ντεμπούτο ως σολίστ με την Ορχήστρα της Λουκέρνης υπό τη διεύθυνση του Μίχαελ Σάντερλινγκ και έκτοτε διαγράφει μια υπέρλαμπρη και πολυδιάστατη σταδιοδρομία. Μαζί τους θα κάνει την εμφάνισή της σε μια μοναδική συναυλία και η Ria Ideta – από τις πιο συναρπαστικές μαριμπίστριες στον κόσμο, η αριστοτεχνία της οποίας υπόσχεται να μεταφέρει το κοινό σε νέα ύψη μουσικής ανάτασης.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν επίσης δυο νέοι βιολίστες: ο Daniel Weissmann – διάσημος διευθυντής της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Λιέγης και ένας εκ των πιο διακεκριμένων μουσικών του διεθνούς στερεώματος, και ο Samuel Barsegian – μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της Λισαβόνας. Όπως πάντα, το Φεστιβάλ θα υποδεχθεί τους εξαιρετικούς σολίστες που αποτελούν τον πυρήνα και τη ραχοκοκαλιά της διοργάνωσης κάθε χρόνο: τον μοναδικό βιολονίστα Boris Brovtsyn και τον τσελίστα Alexander Chaushian, καθώς και τους βιολίστες Diemut Poppen και David Abrahamyan.

Με αυτή την εξαίσια ομάδα μουσικών παγκόσμιας εμβέλειας, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα αφήσει μόνιμο αποτύπωμα στις καρδιές και στο μυαλό όλων όσων το απολαύσουν.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

Πιάνο: Alexander Kobrin, François-Frédéric Guy, Lily Maisky.

Βιολί: Andrey Baranov, Daishin Kashimoto, Elly Suh, Boris Brovtsyn.

Βιόλα: Daniel Weissmann, Diemut Poppen, David Abrahamyan, Samuel Barsegian.

Βιολοντσέλο: Misha Maisky, Boris Andrianov, Jing Zhao, Alexander Chaushian.

Κοντραμπάσο: Uxía Martínez Botana

Φλάουτο: Ana Ferraz

Όμποε: Céline Moinet

Κλαρινέτο: Clara Riccucci

Μαρίμπα: Ria Ideta

ΤΙ, ΠΟΤΕ & ΠΟΥ:

26, 27, 28, 31 Μαΐου και 1 & 2 Ιουνίου 2023, Μεσαιωνική Έπαυλη, Κούκλια: Έξι συναυλίες με 20 διεθνούς φήμης σολίστες, σε ένα εκπληκτικό εύρος ρεπερτορίου μουσικής δωματίου.

*Οι συναυλίες αρχίζουν στις 8.30 μ.μ.

Ο ΧΩΡΟΣ:

Μεσαιωνική Έπαυλη, Κούκλια: Η Μεσαιωνική Έπαυλη των Κουκλιών αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία Φράγκικης αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Το κτίριο επίσης στεγάζει ένα αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο καταγράφει την πλούσια ιστορία της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή από το 2800 π.Χ. Η Μεσαιωνική Έπαυλη είναι μέρος του προγράμματος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Παλαίπαφος ή Παλιά Πάφος ήταν πόλη και βασίλειο της Κύπρου και συνάμα ένα από τα πιο σημαντικά σημεία λατρείας στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Φιλοξενούσε το περίφημο ιερό της Αφροδίτης, τα ερείπια του οποίου χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα π.Χ. Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, η Μεσαιωνική Έπαυλη μεταμορφώνεται ειδικά σε μια ατμοσφαιρική αίθουσα μουσικής δωματίου για μια σειρά απαράμιλλων συναυλιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Πληροφορίες & Box Office: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, www.pharosartsfoundation.org & 22 663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.)

Εισιτήρια: €20 / €15 (Συνταξιούχοι, Μαθητές, Φοιτητές / Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος)

Προσφορά: Εισιτήρια και για τις 6 συναυλίες στην τιμή των 5!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ

Β. Α. Μότσαρτ: Κουαρτέτο για Φλάουτο Αρ.4 σε Λα μείζονα, K.298.

Ana Ferraz / φλάουτο, Elly Suh / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο

Γιοχάνες Μπραμς: Σονάτα για Βιόλα Αρ.2 σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 120 Αρ.2.

Diemut Poppen / βιόλα, François-Frédéric Guy / πιάνο

Τζοακίνο Ροσσίνι: Sonata a quattro Αρ.3 σε Σολ μείζονα for 2 Βιολιά, Βιολοντσέλο & Κοντραμπάσο.

Andrey Baranov / βιολί, Elly Suh / βιολί, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

Ερνέστ Σωσόν: Κοντσέρτο σε Ρε, για Πιάνο, Βιολί και Κουαρτέτο Εγχόρδων, Έργο 21.

François-Frédéric Guy / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Andrey Baranov / βιολί, Elly Suh / βιολί, Samuel Barsegian / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ

Λουίτζι Μποκερίνι: Σεστέτο για Φλάουτο σε Ντο μείζονα, Έργο 16, Αρ.6.

Ana Ferraz / φλάουτο, Daishin Kashimoto / βιολί, Andrey Baranov / βιολί, Samuel Barsegian / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Αντονίν Ντβόρζακ: Κουιντέτο για Πιάνο Αρ.2 σε Λα μείζονα, Έργο 81.

Lily Maisky / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Elly Suh / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Mischa Maisky / βιολοντσέλο

Σεργκέι Προκόφιεφ: Κουιντέτο σε Σολ ελάσσονα, Έργο 39 για Όμποε, Κλαρινέτο, Βιολί, Βιόλα & Κοντραμπάσο.

Céline Moinet / όμποε, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Andrey Baranov / βιολί, Samuel Barsegian / βιόλα, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ

Γιοχάνες Μπραμς: Κουαρτέτο για Πιάνο σε Σολ ελάσσονα, Έργο 25

François-Frédéric Guy / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Mischa Maisky / βιολοντσέλο.

Σεργκέι Προκόφιεφ: Σουίτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα για Μαρίμπα, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο & Κοντραμπάσο.

Ria Ideta / μαρίμπα, Ana Ferraz / φλάουτο, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

Τζορτζ Γκέρσουιν: Σουίτα Porgy & Bess για Μαρίμπα, Κλαρινέτο, Βιολί, Βιόλα, 2 Βιολοντσέλα & Κοντραμπάσο.

Ria Ideta / μαρίμπα, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

Ερίκ Σαμμούτ: Zapping Trio για Μαρίμπα, Κλαρινέτο & Κοντραμπάσο.

Ria Ideta / μαρίμπα, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

Μωρίς Ραβέλ: Ma mère l'Oye για Μαρίμπα & Πιάνο

Ria Ideta / μαρίμπα, Lily Maisky / πιάνο

Φέλιξ Μέντελσον: Οκτέτο για Έγχορδα σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 20.

Boris Brovtsyn / βιολί, Elly Suh / βιολί, Andrey Baranov / βιολί, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Samuel Barsegian / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ

Σεζάρ Φρανκ: Κουιντέτο για Πιάνο σε Φα ελάσσονα

Alexander Kobrin / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Elly Suh / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Jing Zhao / βιολοντσέλο

Μπέντζαμιν Μπρίτεν: Κουαρτέτο Φαντασία, Έργο 2 για Όμποε και Τρίο Εγχόρδων.

Céline Moinet / όμποε, Boris Brovtsyn / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Κουιντέτο για Πιάνο & Έγχορδα σε Σολ ελάσσονα, Έργο 57.

Alexander Kobrin / πιάνο, Boris Brovtsyn / βιολί, Elly Suh / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τεοντόρ Ντιμπουά: Κουιντέτο για Όμποε, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο & Πιάνο σε Φα μείζονα.

Céline Moinet / όμποε, Elly Suh / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Jing Zhao / βιολοντσέλο, Alexander Kobrin / πιάνο

Άρνολντ Σένμπεργκ: Verklärte Nacht Σεστέτο για Έγχορδα, Έργο 4.

Daishin Kashimoto / βιολί, Boris Brovtsyn / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Daniel Weissmann / βιόλα, Jing Zhao / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Ρόμπερτ Σούμαν: Κουιντέτο για Πιάνο σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 44.

Alexander Kobrin / πιάνο, Boris Brovtsyn / βιολί, Daishin Kashimoto / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Jing Zhao / βιολοντσέλο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οτορίνο Ρεσπίγκι: Κουιντέτο για Πιάνο σε Φα ελάσσονα

Alexander Kobrin / πιάνο, Boris Brovtsyn / βιολί, Daishin Kashimoto / βιολί, Daniel Weissmann / βιόλα Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Σεργκέι Προκόφιεφ: Σονάτα για δύο Βιολιά σε Ντο μείζονα, Έργο 56.

Boris Brovtsyn / βιολί, Daishin Kashimoto / βιολί

Τζιάκομο Πουτσίνι: Crisantemi για Κουαρτέτο Εγχόρδων

Daishin Kashimoto / βιολί, Boris Brovtsyn / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Γιοχάνες Μπραμς: Κουιντέτο για Κλαρινέτο σε Σι ελάσσονα, Έργο 115.

Clara Riccucci / κλαρινέτο, Daishin Kashimoto / βιολί, Boris Brovtsyn / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

FB PAGE BANNER -  22 PHAROS CMF - 1

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ:

ALEXANDER KOBRIN πιάνο

Έχοντας χαιρετισθεί από το BBC ως ο «Βαν Κλάιμπερν του σήμερα», ο Alexander Kobrin βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών ερμηνευτών της εποχής μας. Ο Kobrin είναι ο θρυλικός Πρώτος νικητής σε φημισμένους διαγωνισμούς πιάνου όπως Βαν Κλάιμπερν (2005), Μπουσόνι (1999), Χαμαμάτσου (2003) και Γλασκόβης (1998). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει προσκληθεί και έχει εμφανισθεί ως σολίστ με τις σημαντικότερες ορχήστρες ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένων των Φιλαρμονικών Βαρσοβίας, Βελιγραδίου, Νέας Υόρκης, Τόκιο, καθώς και της Βασιλικής Φιλαρμονικής του Λίβερπουλ, της Εθνικής Ορχήστρας της Ρωσίας, των Συμφωνικών Ορχηστρών BBC, Μπέρμινχαμ, Ντάλας, Σουηδικού Ραδιοφώνου και Γερμανίας, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως Μιχαήλ Πλετνιόφ, Μιχαήλ Γιουρόφσκι, Σερ Μαρκ Έλντερ, Βασίλι Σινάισκι, Τζέιμς Κόνλον και Βασίλι Πετρένκο. O Alexander Kobrin έχει εμφανισθεί για ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών παγκοσμίως όπως Κάρνεγκι Χολ και Έιβερι Φίσερ Χολ στη Νέα Υόρκη, Κένεντι Σέντερ στην Ουάσιγκτον, Άλμπερτ Χολ και Γουίγκμορ Χολ στο Λονδίνο, Αμφιθέατρο του Λούβρου, Σαλ Γκαβώ και Σαλ Κορτώ στο Παρίσι, Χερκουλέσααλ του Μονάχου, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, και Αίθουσα Βέρντι στο Μιλάνο, και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, Λα Ροκ-ντ’Αντερόν, Ραβίνια, Πασχαλινό Φεστιβάλ Μπετόβεν, Μπουσόνι και Ρουρ. Η πλούσια δισκογραφία του Kobrin περιλαμβάνει άλμπουμ για τις εταιρείες Harmonia Mundi, Quartz, και Centaur.

FRANÇOIS-FRÉDERIC GUY πιάνο

Ο François-Frédéric Guy, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς πιανίστες της γενιάς του, ακολουθεί μία εξαίσια διεθνή σταδιοδρομία, τόσο ως σολίστ όσο και ως μαέστρος διευθύνοντας την ορχήστρα από το πιάνο. Εμφανίζεται συχνά με τις σημαντικότερες ορχήστρες ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, Συμφωνική του Μοντρεάλ, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, Συμφωνική Ορχήστρα NHK στο Τόκιο, Ορχήστρα Φιλαρμόνια, Φιλαρμονική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Βορείου Γερμανίας (NDR), Φιλαρμονική του Έλβα, Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, και Ορχήστρα Ρομανικής Ελβετίας, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Φιλίπ Τζόρνταν, Κεντ Ναγκάνο, Ντάνιελ Χάρντινγκ και Έζα-Πέκα Σάλονεν. Έχει εμφανισθεί στις πιο περίφημες αίθουσες συναυλιών παγκοσμίως, σε σόλο ρεσιτάλ και σε φεστιβάλ, όπως Σοπέν στη Βαρσοβία, Μπετόβεν στη Βόνη, Τσέλτεναμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και Λα Ροκ-ντ’Αντερόν. Όπως λίγοι άλλοι, ο François-Frédéric Guy αντιλαμβάνεται έντονα τη συνθετική αρχιτεκτονική μεγάλων έργων, ιδιαίτερα της μουσικής του Μπετόβεν. Οι ερμηνείες του στον κύκλο των 32 σονατών για πιάνο του Μπετόβεν έχουν ήδη εξυμνηθεί διεθνώς. Είναι επίσης στενά συνδεδεμένος με πολλούς σύγχρονους συνθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Τριστάν Μουράιλ, Ιβάν Φεντέλε, Μαρκ Μονέ και Ιγκ Ντυφούρ. Η εντυπωσιακή δισκογραφία του περιλαμβάνει τα άπαντα των σονατών του Μπετόβεν για την εταιρεία Zig-Zag Territoires και των κοντσέρτων για πιάνο του Μπετόβεν με τη Συμφωνική Βαρσοβίας υπό τη διεύθυνση του ιδίου.

LILY MAISKY πιάνο

Η Lily Maisky γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, όπου ακόμα διατηρεί ως βάση της. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 4 ετών υπό τους Lyl Tiempo και Alan Weiss, και φοίτησε στη Μουσική Σχολή Περσέλ από το 2001 μέχρι το 2005. Η Lily έχει περιοδεύσει εκτενώς ανά το παγκόσμιο, και είχε την τιμή να ερμηνεύσει κοντσέρτα υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Leonard Slatkin, Thomas Sanderling, Gerd Albrecht, Gabor Takacs-Nagy, Daniel Raiskin, Alberto Veronesi, μεταξύ άλλων. Έχει εμφανισθεί σε σημαντικές συναυλιακές αίθουσες όπως Royal Festival Hall του Λονδίνου, Musikverein της Βιέννης, Prinzregententheater Μονάχου, Φιλαρμονική του Έλβα και Μέγαρο Μουσικής του Αμβούργου, Λα Φενίτσε Βενετίας, Αίθουσα Μπετόβεν Βόννης, Σουντόρι Τόκυο, Ολυμπιακό Θέατρο Ρώμης, Ωδείο της Μόσχας, Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, Κάρνεγκι Νέας Υόρκης, Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Σεούλ, μεταξύ άλλων. Έχει προσκληθεί σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων, Βερμπιέ, Προτζέτο Μάρτα Άργκεριχ, Μουσικός Μάης Φλωρεντίας, Σλέσβιγκ-Χόλσταιν, Εδιμβούργου, Γκστάαντ, Μπέργκαμο-Μπρέσια, Μιγιαζάκι και το Φεστιβάλ Πιάνου του Πεκίνου. Λάτρης της μουσικής δωματίου, η Lily Maisky εμφανίζεται τακτικά ως ντούο με τον πατέρα της, Mischa Maisky, και με τον αδερφό της στο Maisky Trio. Έχει κυκλοφορήσει αρκετές ηχογραφήσεις για τη Deutsche Grammophon, την EMI και τη βελγική εταιρεία Avanti Classics, έχει εμφανισθεί σε διάφορα ντοκιμαντέρ, και εκτελέσεις της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ανά το παγκόσμιο.

ANDREY BARANOV βιολί

Ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της γενιάς του, ο βιολονίστας Andrey Baranov διαγράφει μια λαμπρή σταδιοδρομία ως εξαίρετος σολίστ και περιζήτητος μουσικός δωματίου, με εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Είναι ο νικητής του Διαγωνισμού Βασίλισσα Ελισάβετ το 2012 στο Βέλγιο, των διεθνών διαγωνισμών βιολιού Μπέντζαμιν Μπρίτεν και Ανρί Μαρτό, και έχει αποσπάσει βραβεία σε περισσότερους από είκοσι άλλους διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ινδιανάπολης, Σεούλ, Σεντάι, Νταβίντ Όϊστραχ, και Παγκανίνι στη Μόσχα. Μετά το ντεμπούτο του το 2005, στη Μεγάλη Αίθουσα της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης υπό τον Βασίλι Πετρένκο, ο Baranov προχώρησε σε εμφανίσεις με κορυφαίες ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Μοντρεάλ, η Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου, η Φιλαρμονική των Βρυξελλών, η Εθνική Ορχήστρα Βελγίου, η Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ, η Ορχήστρα MusicAeterna, η Ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι, τη Φιλαρμονική της Σεντάι, η Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, και η Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως Θεόδωρος Κουρεντζής, Βλαντίμιρ Φεντόσιβ, Μισέλ Ταμπάκνικ, Βάλτερ Βέλερ, Εμανουέλ Κριβίν, Γιούρι Τεμιρκάνοφ, Κεντ Ναγκάνο, Τόμας Σάντερλινγκ, Μίχαελ Σάντερλινγκ και Αλεξάντερ Βεντέρνικοφ.. Ο Andrey Baranov είναι ιδρυτικό μέλος και το πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων David Oistrakh, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και εξελίχθηκε ταχύτατα σε ένα από τα κορυφαία κουαρτέτα εγχόρδων της εποχής μας. Το άλμπουμ του The Golden Violin, που κυκλοφόρησε για την εταιρεία MUSO, κέρδισε το περιβόητο βραβείο Diapason d’Or το 2018. Ο Andrey σπούδασε στο Ωδείο Ρίμσκι-Κόρσακοφ της Αγίας Πετρούπολης και στο Ωδείο της Λοζάνης. Δάσκαλοί του ήταν οι Λεβ Ιβασένκο, Βλαντίμιρ Οβτσάρεκ και Πιερ Αμογιάλ.

DAISHIN KASHIMOTO βιολί

Σολίστ σε διεθνούς φήμης ορχήστρες και περιζήτητος ως μουσικός δωματίου, ο Daishin Kashimoto εμφανίζεται τακτικά στις σημαντικότερες συναυλιακές αίθουσες ανά το παγκόσμιο. Μέσα από την επί δεκαετία θέση του ως πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, έχει συλλέξει έναν τεράστιο πλούτο εμπειρίας, ο οποίος έχει καταστεί πολύτιμος στον εξίσου πετυχημένο ρόλο του ως σολίστ σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη μουσική. Ο Daishin Kashimoto έχει εμφανισθεί ως σολίστ με περίφημες ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένων, Συμφωνικής NHK του Τόκιο, Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης, Κρατικής Ορχήστρας της Γαλλίας, Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοφωνίας της Βαυαρίας, της Έσσης και της Δυτικής Γερμανίας, Ορχήστρας Ρομανικής Ελβετίας, Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης και Φιλαρμονικής του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Μάριςς Γιάνσονς, Σέιτζι Οζάβα, Λόριν Μάαζελ, Γεχούντι Μενουχίν, Πάαβο Γιάρβι, Μιουνγκ Βουν Τσουνγκ, Ντάνιελ Χάρντινγκ και Φιλίπ Τζόρνταν. Ως μουσικός δωματίου, ο Daishin Kashimoto έχει συμπράξει με τους Μάρτα Άργκεριχ, Γιούτζα Γουάνγκ, Λάιφ Ούβε Άντσνες, Ερίκ Λε Σαζ, Κονσταντίν Λίφσιτς, μεταξύ άλλων. Ο Kashimoto ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Τόκιο, σε ηλικία τριών ετών! Ήταν ο νεότερος μαθητής που έγινε ποτέ δεκτός στο προκολεγιακό πρόγραμμα της Σχολής Τζούλιαρντ, σε ηλικία επτά ετών, και σε ηλικία έντεκα ετών, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Λούμπεκ υπό τον Ζαχάρ Μπρον, εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Φράιμπουργκ υπό τον Ράινερ Κουσμάουλ. Βραβευμένος σε πολλούς διαγωνισμούς, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νεαρών Μουσικών Μενουχίν το 1993, στον Διαγωνισμό Βιολιού της Κολωνίας το 1994, και στους διαγωνισμούς Φριτς Κράισλερ Βιέννης και Λον-Τιμπό στο Παρίσι το 1996.

BORIS BROVTSYN βιολί

Ο Boris Brovtsyn σπούδασε στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, και είναι ο μεγάλος νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών, μεταξύ άλλων, Γκέοργκ Κουλένκαμπφ (1994, Κολωνία), Transnet (1996, Πρετόρια) και Γεχούντι Μενουχίν (1998). Το 2001, ήταν φιναλίστ στον Διαγωνισμό Βιολιού «Βασίλισσα Ελισάβετ» και ακολούθως κέρδισε το Βραβείο Ρόιτερς. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Βιολιού Τίμπορ Βάργκα. Το 1998, ο Brovtsyn έκανε το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη Φιλαρμονική του BBC υπό τη διεύθυνση του Ρουμόν Γκάμπα. Ο Boris Brovtsyn έχει εμφανισθεί σε σημαντικά φεστιβάλ μουσικής δωματίου, συμπεριλαμβανομένων των Βερμπιέ και Λουγκάνο, Εδιμβούργου, Οξφόρδης, Ιερουσαλήμ, Ράινταλ, Genius of the Violin, Ζορζ Ενέσκου. Ως σολίστ, ο Brovtsyn έχει εμφανισθεί με επιφανείς ορχήστρες, μεταξύ άλλων, Φιλαρμονική του Μόντε Κάρλο, Φιλαρμονική του Στρασβούργου, Κρατική Ορχήστρα του Βελγίου, Φιλαρμονική του BBC, Κρατική Ορχήστρα της Λιλ, Ορχήστρα Δωματίου της Μόσχας και Συμφωνική του Σάο Πάολο, Συμφωνική Ορχήστρα Βασιλείας, Συμφωνική Ορχήστρα Βέρνης, Φιλαρμονική της Βαρσοβίας και Συμφωνική της Γιούτα. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Νέβιλ Μάρινερ, Γιούρι Μπασμέτ, Γερντ Άλμπρεχτ, Μάρεκ Γιανόφσκι, Νέεμε Γιάρβι, Λουί Λανγκρέ, Ιάν Πασκάλ Τορτελιέ, Γκίλμπερτ Βάργκα, Αντόνι Βιτ, Αλεξάντρ Λαζάρεφ, Βασίλι Σινάισκι, Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ, Αλέν Λομπάρντ και Άρβο Βόλμερ.

ELLY SUH βιολί

Η Κορεοαμερικανίδα βιολονίστρια Elly Suh ξεχωρίζει ως μια ερμηνεύτρια, της οποίας η μουσική χάρη, η ερμηνευτική πρωτοτυπία και το μοναδικό δημιουργικό όραμα εμφυσούν φρέσκια πνοή στις αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο. Η Suh φημίζεται ως μία από τις κορυφαίες νέες ερμηνεύτριες των έργων του Παγκανίνι, και επί του παρόντος έχει αναλάβει ένα μεγάλο δισκογραφικό εγχείρημα – της ηχογράφησης των 24 Καπρίτσιων για Σόλο Βιολί του Νικολό Παγκανίνι. Αντικατοπτρίζοντας το σύγχρονο δημιουργικό της πνεύμα και την καινοτόμο προσέγγισή της στη μουσική, το πρότζεκτ Paganini Vault είναι ένα αφηγηματικό οπτικοακουστικό άλμπουμ που αντιπροσωπεύει μόνο ένα δείγμα της εκλεπτυσμένης αλλά συναρπαστικής διεύρυνσης των συμβατικών ορίων και προσδοκιών της κλασικής μουσικής από τη Suh, καθώς προχωράμε πιο βαθιά στον 21ο αιώνα. Η Suh έχει εμφανισθεί ως σολίστ με την Ορχήστρα της Τοσκάνης, τη Συμφωνική του Βερολίνου, την Ορχήστρα Δωματίου Κορέας, την Ορχήστρα του Θεάτρου Φελίτσε, την Ορχήστρα της Λειψίας, τη Βασιλική Ορχήστρα Δωματίου της Βαλονίας, και τη Φιλαρμονική του Τελ Αβίβ, μεταξύ άλλων, καθώς και σε αξιοσημείωτες αίθουσες και φεστιβάλ όπως Κάρνεγκι Χολ, Λίνκολν Σέντερ, Κέντρο Τεχνών της Σεούλ, Μποζάρ Βρυξελλών, Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και Φεστιβάλ του Αλ Μπουστάν. Η Elly Suh είναι απόφοιτος της Σχολής Τζούλιαρντ και του Πανεπιστημίου Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ, όπου σπούδασε υπό την καθοδήγηση του Πιερ Αμογιάλ. Είναι νικήτρια σε περισσότερους από δέκα διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων, του Διεθνούς Διαγωνισμού Βιολιού Νταβίντ Όϊστραχ στη Μόσχα (2013), του Πρώτου Διεθνούς Διαγωνισμού Παγκανίνι (2015), του Διεθνούς Διαγωνισμού Μπαχ στη Λειψία (2018) και του Διεθνούς Διαγωνισμού Βιολιού στην Ινδιανάπολη (2018). Η Suh παίζει σε βιολί Γκουαρνέρι ντελ Τζεζού που της παραχωρήθηκε από ανώνυμο ευεργέτη, μέσω της ευγενικής βοήθειας των Florian Leonhard Fine Violins.

DANIEL WEISSMANN βιόλα

Ο Daniel Weissmann είναι ένας μουσικός που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική καλλιτεχνική εκφραστικότητα, με μια αξιοσημείωτη καριέρα για τη δυναμική και την πολυπλοκότητά της. Ο Γάλλος μουσικός σπούδασε βιολί και μουσική δωματίου στην Εκόλ Νορμάλ Σουπεριέρ στο Παρίσι και στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών. Από τις πρώτες του επαγγελματικές δραστηριότητες, ο Weissmann αναγνωρίσθηκε ως μια εξέχουσα προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό κόσμο, τόσο ως ενεργός μουσικός όσο και ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Η εμπειρία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής ξεκίνησε με τη συνεργασία του ως γενικός εκπρόσωπος του Ιδρύματος Dokhan, ως κύριος συνεργάτης του Μουσικού Κέντρου Μπαρόκ Βερσαλλιών και του Μουσικού Φθινοπώρου του Παλατιού των Βερσαλλιών, ενώ εργάστηκε για μια δεκαετία ως μουσικός εμπειρογνώμονας για την Επιτροπή Πολιτιστικών Θεμάτων και Μουσικής της Βουργουνδίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας. Η καριέρα του ως μουσικός ξεκίνησε το 1984, ως ο βιολονίστας του Bergonzi Trio, του οποίου ήταν και ο ιδρυτής. Ως βιολίστας, είναι γνωστός για το εξαιρετικά ευέλικτο ρεπερτόριό του, και έχει κυκλοφορήσει μια συλλογή με το γερμανικό, βελγικό και γαλλικό ρομαντικό ρεπερτόριο της βιόλας, σε δύο άλμπουμ από τη βελγική δισκογραφική εταιρεία Fuga Libera-Outhere. Από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της διεθνούς σκηνής, τόσο στον τομέα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης όσο και ως ερμηνευτής, ο Daniel Weissmann είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Μπαγιό, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Έρευνας και Ανώτατης Μάθησης του Λουξεμβούργου, ενώ από το 2008, οργανώνει το Φεστιβάλ Μουσικής και Κρασιού στη Βουργουνδία, το οποίο βοηθά νέους μουσικούς να χορηγούνται με έγχορδα μουσικά όργανα. Από το 2015, διατελεί Γενικός Διευθυντής της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Λιέγης.

DIEMUT POPPEN βιόλα

Η Diemut Poppen συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές βιολίστριες της γενιάς της. Γεννημένη σε μουσική οικογένεια, σπούδασε σε Γερμανία, ΗΠΑ και Παρίσι με ορισμένους από τους πιο θρυλικούς βιολιστές της εποχής της, συμπεριλαμβανομένων των Γιούρι Μπασμέτ, Κιμ Κασκασιάν, Μπρούνο Τζιουράνα και Πήτερ Σίντλοφ. Έχει αποσπάσει πολλές υποτροφίες και βραβεία, μεταξύ άλλων, από το Γερμανικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα και το φημισμένο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσικής. Ως σολίστ, η Diemut Poppen έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες αίθουσες μουσικής ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων, Κάρνεγκι της Νέας Υόρκης, Μπάρμπιγκαν του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Βερολίνου και Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως Λεωνίδα Καβάκο, Κλαούντιο Αμπάντο, και Βίκτορ Τρετιακόφ. Πολλοί συνθέτες έχουν γράψει νέα έργα για τη Diemut Poppen, μεταξύ άλλων, έργα για σόλο βιόλα, κονσέρτα, σονάτες και μουσική δωματίου. Έχει ηχογραφήσει για ένα μεγάλο αριθμό δισκογραφικών εταιριών, όπως Deutsche Grammophon, Cappricio, Live classics, EMI, Tudor, Ediphone και Ondine. Η Diemut θεωρεί την Κύπρο τη δεύτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται πολύ συχνά.

DAVID ABRAHAMYAN βιόλα

Από πολύ νεαρή ηλικία, ο David Abrahamyan συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πριγκιπάτου των Αστουριών στο Οβιέδο της Ισπανίας, την Lagen Laden των Βρυξελλών, με την οποία εμφανίσθηκε ως σολίστ, και την Ορχήστρα Salzburg Chamber Soloists υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Lavard Skou Larsen. Συμμετείχε σε συναυλίες υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Κλαούντιο Αμπάντο, Ζούμπιν Μέτα, Μπέρναντ Χάιτινκ, Ρομπέρτο Μπέντζι, Χεσούς Λόπεζ Κόμπος και Πλάθιντο Ντομίνγκο, μεταξύ άλλων. Από το 2005 μέχρι το 2009, υπήρξε ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς εξειδικευμένων εργαστηρίων "Musical Improvement" στην πόλη Φελεχόσα στις Αστούριες της Ισπανίας, με προσκεκλημένους σημαντικούς μουσικούς συμπεριλαμβανομένων των Ντόρα Σβάρτσμπεργκ, Λίβιου Προυνάρου, Αλεξάντερ Τσαουσιάν, Βόλφγκανγκ Μάγιερ, Γκούντερ Πίχλερ, Γκούσταβ Ριβίνιους, Μιχαήλ Κόπελμαν. Ο Abrahamyan έχει εμφανισθεί σε σημαντικές αίθουσες, όπως Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ, Κοντσέρτχαους του Βερολίνου, Θέατρο Κολοσσαίου στο Μπουένος Άιρες, Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, KKL της Λουκέρνης, Royal Festival Hall και Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου, Εθνικό Αμφιθέατρο της Μαδρίτης, Σαλ Πλεγιέλ του Παρισιού, Κέντρο Καλών Τεχνών των Βρυξελλών, Θέατρο Μαντσόνι της Μπολόνιας, και Σάλα Σάο Πάολο. Ο David έχει κυκλοφορήσει δύο ψηφιακούς δίσκους με την Dutch Records Company με έργα του Ολλανδού συνθέτη Wim Zwaag, ο οποίος του αφιέρωσε το κομμάτι του, Adagio for Viola, καθώς και ένα DVD (συνεργασία Ευρώπης και Νοτίου Κορέας) με το Verklärte Nacht του Σαίνμπεργκ.

SAMUEL BARSEGIAN βιόλα

Ο Samuel Barsegian άρχισε να παίζει βιολί στην ηλικία των 6, ενώ σε ηλικία 16 ετών μεταπήδησε στη βιόλα. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο του Ερεβάν, στη Μουσική Σχολή του Φράιμπουργκ στη Γερμανία υπό την καθοδήγηση της Κιμ Κασκασιάν και στη Σχολή Τζούλιαρντ υπό την Κάρεν Τούτλ. Μεταξύ του 1995 και του 1998, ο Samuel έλαβε μαθήματα από τον Ρούντολφ Μπαρσάι τόσο στη βιόλα όσο και στη διεύθυνση ορχήστρας. Σπούδασε επίσης διεύθυνση ορχήστρας υπό τον Λόρενς Φόστερ και έλαβε μαθήματα από τους Δαβίδ Ζίνμαν, Γκίλμπερτ Βάργκα, Μπερτράν ντε Μπιλί, Γενάδι Ροζντεστβένσκι, Γιούκα-Πέκα Σαράστε και με πολλούς ακόμη σπουδαίους μαέστρους. Για δέκα χρόνια, ο Samuel ήταν ο κορυφαίος βιολίστας της Βασιλικής Φλαμανδικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Αμβέρσα. Το 2008, μετοίκησε στη Λισαβόνα, όπου διορίστηκε κορυφαίος βιολίστας στην Ορχήστρα Γκουλμπεκιάν. Έκανε το ντεμπούτο του στη διεύθυνση ορχήστρας με την ίδια ορχήστρα το 2013. Είναι ο ιδρυτής της Ορχήστρας Δωματίου της Λισαβόνας, όπου είναι επικεφαλής μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής. Είναι ο προσκεκλημένος κορυφαίος βιολίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πόρτο (Casa de Música) και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Τενερίφης στις Κανάριες Νήσους. Επί του παρόντος είναι καθηγητής βιόλας στην Ανώτερη Σχολή Μουσικής στη Λισαβόνα. Ο Samuel μιλά 6 γλώσσες: Αρμενικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Πορτογαλικά.

MISCHA MAISKY βιολοντσέλο

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της εποχής μας, Mischa Maisky είναι ο μοναδικός τσελίστας στην ιστορία που είχε το προνόμιο να μαθητεύσει δίπλα από τους δύο «μύθους» του βιολοντσέλου, τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και τον Γκρέγκορ Πιατιγκόρσκι. Εγκωμιάζοντας τον Maisky, ο ίδιος ο Ροστροπόβιτς μάλιστα δήλωσε «Αποτελεί ένα από τα πιο έξοχα ταλέντα της νέας γενιάς. Το παίξιμό του συνδυάζει ποίηση και άκρα ευαισθησία, μαζί με έντονο ταπεραμέντο και θαυμάσια τεχνική.» Γεννήθηκε στη Λετονία, σπούδασε στη Ρωσία και με τον επαναπατρισμό του στο Ισραήλ, επευφημήθηκε από τα ακροατήρια των σημαντικότερων μουσικών μητροπόλεων ανά το παγκόσμιο – Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη, Νέα Υόρκη, Τόκυο. Ο Mischa Maisky είναι κυριολεκτικά ένας μουσικός παγκόσμιας κλάσης και προσκαλείται τακτικά στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ στον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους, μεταξύ άλλων, Λέοναρντ Μπερνστάιν, Κάρλο Μαρία Τζουλίνι, Λόριν Μάαζελ, Ζούμπιν Μέτα, Ρικάρντο Μούτι, Τζουζέπε Σινόπολι, Βλαντίμιρ Ασκενάζι, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, Τζέιμς Ληβάιν, Σαρλ Ντυτουά, Γιούρι Τερμικάνοφ, Μάριςς Γιάνσονς και Γκουστάβο Ντουνταμέλ, ενώ έχει συμπράξει με καλλιτέχνες όπως Μάρτα Άργκεριχ, Ράντου Λούπου, Πέτερ Σάρκιν, Γκίντον Κρέμερ, Ιτζάκ Περλμαν, Εβγκένι Κίσιν Γιούρι Μπασμέτ, Βαντίμ Ρέπιν, Μαξίμ Βενγκέροφ, Τζόσουα Μπελ, Τζούλιαν Ράχλιν και Ζανίνε Γιάνσεν, μεταξύ άλλων. Αποκλειστικός καλλιτέχνης της Deutsche Grammophon για πάνω από 30 χρόνια, ο Mischa Maisky έχει ηχογραφήσει πέραν των 35 άλμπουμ με ορχήστρες όπως, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Φιλαρμονική της Βιέννης και Φιλαρμονική του Ισραήλ, Συμφωνική του Λονδίνου, Ορχήστρα του Παρισιού, Ορχήστρα Δωματίου Orpheus και Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, μεταξύ άλλων. Οι ηχογραφήσεις του έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, καθώς και λαμπρές διακρίσεις – πέντε φορές το σπουδαίο Βραβείο της Ακαδημίας Ηχογράφησης του Τόκιο, τρεις φορές το Γερμανικό Βραβείο Echo, Grand prix du disque, Diapason d’or, ενώ έχει προταθεί κατ’ επανάληψη για Βραβείο Γκράμι.

BORIS ANDRIANOV βιολοντσέλο

Ο Boris Andrianov είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς μουσικούς της γενιάς του. Το ταλέντο του αναγνωρίσθηκε από νωρίς, από μουσικούς όπως οι Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και Δανιήλ Σαφράν που δήλωσαν γι’ αυτόν: «Ο Boris Andrianov είναι ενδεχομένως ένας από τους πιο ταλαντούχους τσελίστες της Ρωσίας αυτήν την στιγμή». Το 1997, ο Andrianov ήταν ο πρώτος Ρώσος τσελίστας που κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό βιολοντσέλου Μστισλάβ Ροστροπόβιτς στο Παρίσι, και απέσπασε επίσης βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Σοστακόβιτς Classica Nova στο Ανόβερο (1997), στον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι (1998), στον Διεθνή Διαγωνισμό Αντόνιο Γιανίγκρο στο Ζάγκρεμπ (2000) και στον Διεθνή Διαγωνισμό Ισάνγκ Γιούν στη Νότια Κορέα (2003). Το 2016, ο Boris Andrianov κέρδισε τον τίτλο του Τιμημένου Καλλιτέχνη της Ρωσίας. Σήμερα, διάσημος ανά το παγκόσμιο, ο Andrianov έχει εμφανισθεί ως σολίστ με κορυφαίες ορχήστρες, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Ορχήστρα Μαριίνσκι, η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, η Ορχήστρα Δωματίου Βερολίνου, η Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης, η Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, η Ορχήστρα Μπετόβεν Βόνης, υπό τη διεύθυνση φημισμένων μαέστρων όπως οι Βαλέρι Γκεργκίεφ, Βλαντίμιρ Φεντόσιβ, Γιούρι Σίμονοφ, Κριστόφ Πεντερέτσκι, Βασίλι Πετρένκο και Ντμίτρι Γιουρόφσκι. Στη μουσική δωματίου, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Γιούρι Μπασμέτ, Τζανίν Τζάνσεν, Τζούλιαν Ράχλιν, Ντένις Ματσούεφ, Βαντίμ Ρέπιν και Μαξίμ Βενγκέροφ, μεταξύ άλλων. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το Βασιλικό Φεστιβάλ Σουηδίας, Σλέσβιγκ-Χόλσταιν, Ρέινγκαου, Τρανσιβηρικό Φεστιβάλ Τεχνών καθώς και τα φεστιβάλ των Λούντβιγκσμπουργκ, Εδιμβούργου, Ντουμπρόβνικ, Κολμάρ και Νταβός μεταξύ άλλων. Διαθέτοντας πλούσια δισκογραφία (με ένα άλμπουμ υποψήφιο για Γκράμι και ένα Δίσκο του μήνα από το Grammophone), ο Boris Andrianov έχει ηχογραφήσει για τις Melodiya, Delos, και Sony Classics.

JING ZHAO βιολοντσέλο

Γνωστή για τη βαθιά μουσικότητα και τη δεξιοτεχνία της, η Jing Zhao έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μια από τις πιο ευέλικτες τσελίστριες της γενιάς της. Η Zhao ήταν η νικήτρια του Πρώτου Βραβείου στον διεθνούς φήμης Διαγωνισμό ARD στο Μόναχο το 2005, ενώ απέσπασε και το Βραβείο Μουσικής Exxon Mobil στην Ιαπωνία το 2009. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ με κορυφαίες ορχήστρες ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Συμφωνικής Ορχήστρας του Ραδιοφώνου της Βαυαρίας, Ορχήστρας Δωματίου του Μονάχου, Ορχήστρας Κοντσέρτχαους του Βερολίνου, Ορχήστρας της Βορειογερμανικής Ραδιοφωνίας της Φιλαρμονικής του Έλβα (NDR), Συμφωνικής του Αμβούργου, Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου, Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Τόκιο, Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νοτίου Κορέας KBS, υπό τη διεύθυνση σημαινόντων μαέστρων όπως Γιούρι Μπασμέτ, Λόριν Μάαζελ, Ρικάρντο Μούτι, Μιχαήλ Πλετνιόφ και Μιουνγκ Βουν Τσουνγκ. Η Jing Zhao διακρίνεται επίσης για το πάθος της στη μουσική δωματίου, και διατελεί καλλιτεχνική συν-διευθύντρια του μουσικού φεστιβάλ Pietrasanta in Concerto στην Ιταλία, ενώ είναι καλλιτέχνις εν διαμονή στο Κράν Μοντανά Classics στην Ελβετία. Εμφανίζεται κατ’ επανάληψη σε διεθνή φεστιβάλ όπως της Ιερουσαλήμ, του Ζάγκρεμπ, του Λουγκάνο, του Αμβούργου και La Folles Journées. Η Zhao έχει ηχογραφήσει πέντε ψηφιακούς δίσκους για την εταιρεία Victor Entertainment στην Ιαπωνία. Δύο άλλοι ψηφιακοί δίσκοι που ηχογραφήθηκαν πριν από την πανδημία με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα περιλαμβάνουν το Κοντσέρτο για Βιολοντσέλο του Σοστακόβιτς και δύο από τα Κοντσέρτα για Βιολοντσέλο του Ταν Νταν και θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη σεζόν. Η Jing Zhao φοίτησε στην Ακαδημία Κάραγιαν της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, και σπούδασε επίσης υπό τον διάσημο καθηγητή Δαβίδ Γκέρινγκας στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής Χανς Άισλερ στο Βερολίνο, και ιδιωτικά υπό τους Γιο-Γιο Μα και Ροστροπόβιτς.

ALEXANDER CHAUSHIAN βιολοντσέλο

Ο Alexander Chaushian θεωρείται ένας από τους πιο εξαίρετους τσελίστες της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Έχει δώσει συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένων, Royal Festival, Queen Elizabeth και Γουίγκμορ Χολ του Λονδίνου, Σάλα Βέρντι του Μιλάνου και Σουντόρι της Ιαπωνίας, και έχει εμφανισθεί ως σολίστ με, μεταξύ άλλων, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης στο Κοντσέρτχαους της Βιέννης και στο Μπρούκνερχαουζ του Λινζ, με τις ορχήστρες London Mozart Players και Φιλαρμόνια στο Λονδίνο, την Ορχήστρα της Ρωμανικής Ελβετίας, τη Βασιλική Κρατική Ορχήστρα Βελγίου, την ορχήστρα Les Solistes Europeens de Luxembourg σε μια επετειακή συναυλία υπό τη διεύθυνση του Γεχούντι Μενουχίν, την ορχήστρα Boston Pops στην Αίθουσα Συμφωνικής Μουσικής της Βοστώνης, και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας στο Κάρνεγκι της Νέας Υόρκης. Ο Chaushian κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, και το 2005, το τρίτο βραβείο και το ειδικό βραβείο από την Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου στον Διαγωνισμό ARD στη Γερμανία. Ανάμεσα στους διακεκριμένους μουσικούς με τους οποίους έχει συμπράξει περιλαμβάνονται οι Γεχούντι Μενουχίν, Γιούλια Φίσερ, Λεβόν Τσιλινγκιριάν, Γιούρι Μπασμέτ, Φρανσουά Φρεντερίκ Γκι, Εμμανουέλ Παχούντ, ενώ συνεργάζεται τακτικά με τον πιανίστα Γιεβγκένι Σούντμπιν. Η δισκογραφία του Alexander Chaushian περιλαμβάνει αρκετές επευφημημένες ηχογραφήσεις με τον Γιεβγκένι Σούντμπιν για την εταιρία BIS, ενώ ο πρόσφατος του ψηφιακός δίσκος ως σολίστ σε κοντσέρτο με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας, πάλι για την εταιρία BIS, έλαβε διθυραμβικές κριτικές και επιλέγηκε ως «άλμπουμ της εβδομάδας» από την εφημερίδα Independent.

UXÍA MARTÍNEZ BOTANA κοντραμπάσο

Έχοντας επιλεγεί από το αμερικανικό περιοδικό No treble ως μία εκ των 10 κορυφαίων μπασιστών στον κόσμο, η Uxía Martínez Botana έχει επευφημηθεί από τους μουσικοκριτικούς διεθνώς για την «σφοδρότητα και την εξαίρετη τεχνική της». Η Uxía διαγράφει λαμπρή καριέρα ως σολίστ, και οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου, το Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ με το New European Ensemble, την Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου, την Ορχήστρα Δωματίου Φραντς Λιστ στη Βουδαπέστη υπό τη διεύθυνση του Ρόμπερτ Φάρκας, την Ορχήστρα Δωματίου του Στέλενμπος στη Νότια Αφρική, μεταξύ άλλων. Ως μουσικός δωματίου, η Uxía έχει συμπράξει με εξέχοντες μουσικούς όπως Γιούλια Φίσερ, Γιούρι Μπασμέτ, Ναταλία Γκούντμαν, Αντράς Σιφ, Λαρς Βογκτ, Ταμπέα Τσίμερμαν, Μίσα Μάισκυ, Λόρενς Πάουερ. Καλείται τακτικά να συμμετάσχει σε σημαντικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής όπως, Φεστιβάλ Μενουχίν στο Γκστάαντ, Σλέσβιχ Χολστάιν, Κούχμο, Φεστιβάλ Musiq 3 στο Βέλγιο, Φεστιβάλ Γκεργκίεφ στην Ολλανδία, Ακαδημία Κρόνμπεργκ στη Φρανκφούρτη, Σουμπερτιάδες Σβάρζενμπεργκ Χόενεμς στην Αυστρία, μεταξύ άλλων. Η Uxía υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Γαλικίας στην Ισπανία, και το 2014, έλαβε την υποτροφία Γκούσταβ Μάλερ από το Ίδρυμα Κλαούντιο Αμπάντο ανάμεσα σε 10 εξέχοντες ευρωπαίους μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Χάρντινγκ. Ήταν η πρώτη Ισπανίδα μουσικός που διορίστηκε Κορυφαίο Κοντραμπάσο στη βραβευμένη με Γκράμι Κρεμεράτα Μπάλτικα υπό τη διεύθυνση του Γκίντον Κρέμερ. Έχει διατελέσει Κορυφαίο Κοντραμπάσο της Φιλαρμονικής των Βρυξελλών, και από το 2016 της Ορχήστρας Δωματίου Βάινμπεργκερ στη Ζυρίχη υπό τη διεύθυνση του Γκάμπορ Τάκατς-Νάγκι.

ANA FERRAZ φλάουτο

Η ταλαντούχα νεαρή φλαουτίστρια Ana Ferraz έχει βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς, συγκεκριμένα, με το Πρώτο Βραβείο στον 14ο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό της Σάντα Τσετσίλια, το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φλάουτου Γιαστρζέμπιε στην Πολωνία και το Πρώτο Βραβείο στον 20ο Διαγωνισμό Ερμηνείας στο Εστορίλ το 2018 με ομόφωνη ψήφο της κριτικής επιτροπής. Η Ferraz έχει εμφανισθεί σε πολλά διεθνούς φήμης φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, συμπεριλαμβανομένων, Μουζίκφεραϊν Βιέννης, Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, Φεστιβάλ Μουσικής Πόβοα ντε Βαρζίμ, Φεστιβάλ των Μπολτσάνο, Ραβέλο, Σααρμπρίκεν, Ντουμπάι, και Σανταντέρ. Κατά την περίοδο 2019-2021, η Ana επιλέχθηκε ως το κορυφαίο φλάουτο στην Ορχήστρα Νέων Γκούσταβ Μάλερ, και επί του παρόντος είναι το κορυφαίο φλάουτο της Φιλαρμονικής Δωματίου του Βερολίνου. Από το 2021, συνεργάζεται με το Πρότζετκ GAUDEAMUS, του μαέστρου Αντόνιο Βιτορίνο Ντ’Αλμέιδα. Γεννημένη στο Πόρτο, η Ana είναι απόφοιτος της Ανώτατης Μουσικής Σχολής της Γενεύης, του Εθνικού Ωδείου Μουσικής και Χορού της Λυών, της Ανώτατης Μουσικής Σχολής Βασιλίσσης Σοφίας στη Μαδρίτη, και τώρα είναι υποψήφια διδάκτωρ στις Καλλιτεχνικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα στην Πορτογαλία.

CÉLINE MOINET όμποε

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Céline Moinet συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ομποΐστες ανά το παγκόσμιο. Οι συναυλίες της τυγχάνουν διθυραμβικών κριτικών από τους μουσικοκριτικούς αλλά και το κοινό. Είναι περιζήτητη ως σολίστ σε όλο τον κόσμο και έχει εμφανισθεί στο Πασχαλινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ υπό τον Κρίστοφ Έσενμπαχ, στο Φεστιβάλ Μουσικής του Ειρηνικού υπό τον Φάμπιο Λουίζι και με τη Νέα Φιλαρμονική της Ιαπωνίας στην Αίθουσα Σουντόρι του Τόκιο. Περιοδεύει επίσης τακτικά με κορυφαίες ορχήστρες δωματίου, συμπεριλαμβανομένης της Ορχήστρας Δωματίου Βασιλείας και Καπελσολίστεν Δρέσδης. Ως μουσικός δωματίου, έχει εμφανισθεί σε σημαντικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, όπως Μουζίκφεραϊν της Βιέννης, Γουίγκμορ Χολ του Λονδίνου, και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Μπαθ. Γεννημένη στη Λιλ της Γαλλίας, η Céline Moinet ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο Μουσικής του Παρισιού. Εν συνεχεία, έγινε μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Νέων Γκούσταβ Μάλερ, και της Ορχήστρας του Εθνικού Θεάτρου του Μανχάιμ. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, η Céline Moinet κέρδισε τη θέση της κορυφαίας σόλο ομποΐστας στη θρυλική Κρατική Ορχήστρα της Δρέσδης (Σταατσκαπέλε). Έκτοτε, έχει εμφανισθεί με διακεκριμένους μαέστρους όπως οι Christian Κρίστιαν Τίλεμαν, Ζούμπιν Μέτα, Κλαούντιο Αμπάντο και Άντρις Νέλσονς. Έχει επίσης προσκληθεί από μεγάλες ορχήστρες όπως Φιλαρμονική της Βιέννης και Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Οι ηχογραφήσεις της με έργα για σόλο όμποε, για τη δισκογραφική εταιρεία Harmonia Mundi, έχουν εγκωμιαστεί από τους μουσικοκριτικούς και τον διεθνή τύπο. Τα πιο πρόσφατα άλμπουμ της, που κυκλοφόρησαν για την εταιρεία Berlin Classics, περιλαμβάνουν το τις Ρομάντζες για Όμποε και Πιάνο του Σούμαν καθώς και τα κοντσέρτα για όμποε του Γ.Σ. Μπαχ. Η Moinet είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Καρλ Μαρια φον Βέμπερ της Δρέσδης, και παραδίδει τακτικά εργαστήρια μουσικής σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Είναι αποκλειστική καλλιτέχνις του Marigaux, Παρισιού.

CLARA RICCUCCI κλαρινέτο

Η Clara Riccucci έκανε το ντεμπούτο της ως σολίστ στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο της Λουκέρνης ερμηνεύοντας το Κονσέρτο του Νίλσεν με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουκέρνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίχαελ Σάντερλινγκ, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους μουσικοκριτικούς. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίες ορχήστρες, όπως Ορχήστρα του Φεστιβάλ «Μουσικός Μάης» Φλωρεντίας, Ορχήστρα της Όπερας της Ρώμης, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τουρκού στη Φινλανδία, Συμφωνική Ορχήστρα City Light της Λουκέρνης, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως Ζούμπιν Μέτα, Ντάνιελε Γκάτι, Αντρές Ορόσκο-Εσκάντα, Μάρκους Στέντς, Λέιφ Σέγκερσταμ, Αλεξάντερ Λόνκουιτς, Κόλια Μπλάχερ. Παθιασμένη με τη μουσική δωματίου, η Riccucci εμφανίζεται τακτικά σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ, όπως Φεστιβάλ της Λουκέρνης, Μουσικής Δωματίου της Ρώμης, του Μορελίνο, του Λιβόρνο, Φεστιβάλ Szenenwechsel στη Λουκέρνη και αυτό του Ιδρύματος Ουάλτον στην Ίσκια στης Ιταλίας, μεταξύ άλλων. Η Clara άρχισε να μελετά το κλαρινέτο υπό την καθοδήγηση του πατέρα της Giovanni Riccucci, πρώην κορυφαίου κλαρινέτου στη Φλωρεντία, ο οποίος της μεταλαδαμπάδεψε την αγάπη για τη μουσική. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της υπό τους Καλόγκερο Παλέρμο και Ρόμπερτ Πίκαπ και αποφοίτησε με Μεταπτυχιακό (Μάστερς) με ειδίκευση στη Σολιστική Εκτέλεση από το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης. Είναι η νικήτρια του Διαγωνισμού Κλαρινέτου Νίνεμαν το 2022, του Βραβείου Έντουιν Φίσερ το 2020 και της υποτροφίας Rahn Kulturfonds.

RIA IDETA μαρίμπα

Εμφανιζόμενη κάθε χρόνο σε περισσότερες από 50 παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας τις επευφημίες κοινού και μουσικοκριτικών, και βραβευμένη με το Πρώτο Βραβείο στον Πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Μαρίμπας του Παρισιού, η Ria Ideta αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές νεαρές μαριμπίστριες στον κόσμο. Οι εμφανίσεις της σε ορισμένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο δεν έχουν προηγούμενο – αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Ρόλαντσεκ (Γερμανία), το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Ζάγκρεμπ (Κροατία), το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Σαλόν-ντε-Προβάνς (Γαλλία), το Πρότζεκτ Μουσικής Δωματίου Evermay (Ουάσιγκτον). Είναι συχνή προσκεκλημένη στην Όπερα Δωματίου του Μονάχου από το 2012, όπου έχει ερμηνεύσει ένα ευρύ φάσμα από όπερες σε ένα νέο τύπο ορχηστρικού σχήματος που αποτελείται από ορχήστρα δωματίου και μαρίμπα. Εμφανίζεται επίσης τακτικά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, με τη Φιλαρμονική της Ιαπωνίας, τη Φιλαρμονική της Νέας Ιαπωνίας και τη Φιλαρμονική της Οσάκα. Υπέρμαχος της σύγχρονης μουσικής, η Ria Ideta είναι ενθουσιώδης ερμηνεύτρια νέων έργων σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, πολλά από τα οποία έχουν ανατεθεί ειδικά γι΄ αυτήν. Αυτά περιλαμβάνουν την εξαιρετικά πετυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα ενός κοντσέρτου για μαρίμπα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ιαπωνίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Καζούκι Γιαμάντα, που έγραψε ειδικά για την Ria ο Οχάντ Μπεν-Άρι, και την πρεμιέρα ενός έργου του Ντάι Φουτζικούρα στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Χάντερσφιλντ, με τη συναυλία να μεταδίδεται ζωντανά από το BBC. Η Ideta είναι απόφοιτος του Ανώτατου Εθνικού Ωδείου Μουσικής του Παρισιού και του Ωδείου του Στρασβούργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Τραμπ έμπνευση των Pearl Jam για το νέο τραγούδι «Wreckage»

Ο Τραμπ έμπνευση των Pearl Jam για το νέο τραγούδι «Wreckage»

Ο Τραμπ έμπνευση των Pearl Jam για το νέο τραγούδι «Wreckage»

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Ωδείο Σόλωνα Μιχαηλίδη | Προχωρεί στην κήρυξή του σε διατηρητέο ο Δήμος Λεμεσού μετά τις δημοσιεύσεις

Ωδείο Σόλωνα Μιχαηλίδη | Προχωρεί στην κήρυξή του σε διατηρητέο ο Δήμος Λεμεσού μετά τις δημοσιεύσεις

Ωδείο Σόλωνα Μιχαηλίδη | Προχωρεί στην κήρυξή του σε διατηρητέο ο Δήμος Λεμεσού μετά τις δημοσιεύσεις

Fengaros High 2024 | Επιστρέφει στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Fengaros High 2024 | Επιστρέφει στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Fengaros High 2024 | Επιστρέφει στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου