Μαρίνα Βρόντη: «Δεν υπάρχουν σύνορα στη δημιουργία»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 19.10.2019

Με κινητήριο δύναμη τη φαντασία και τις σκηνοθετικές της δυνατότητες η ηθοποιός Μαρίνα Βρόντη συνθέτει το παζλ της μουσικοθεατρικής παράστασης «Το κορίτσι που επιμένει», στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.


Η ίδια μίλησε στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» και στο πολιτιστικό ένθετο «Τι παίζει» για το έργο που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ DR23


Διαβάστε επίσης: «Το κορίτσι που επιμένει» στη Σκηνή 018

Πώς ήταν αυτό το ταξίδι από την αρχή μέχρι σήμερα, μία μέρα πριν την πρεμιέρα του έργου;

Υπέροχο γιατί είχα στο πλάι μου πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, ηθοποιούς, συνεργάτες , και τεχνικό προσωπικό που μου έκαναν τη δουλειά πιο εύκολη. Τώρα όσον αφορά το έργο, νιώθω πολύ τυχερή που έπεσε στα χέρια μου και που μου το εμπιστεύτηκε ο ΘΟΚ. Από την αρχή λοιπόν ήθελα το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό όχι μόνο γιατί προορίζεται για τον ΘΟΚ αλλά γιατί ήθελα να δικαιώσω τόσο τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί μου, όσο και το κοινό.
Το έργο μας θυμίζει ότι η αγάπη δεν είναι απλώς μία ρομαντική έννοια που έμεινε στα βιβλία ή σε μια άλλη εποχή. Υπάρχει,  ζει

Είναι ένα έργο που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Ποια στοιχεία επιτρέπουν αυτή την ηλικιακή γενίκευση;

Ένας άνθρωπος μπορεί να επιμένει γι’ αυτά που αγαπά, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Πάντα θα προσπαθούμε για την αγάπη όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται ακόμα κι αν μες τα χρόνια η έννοια αυτή έχει φθαρεί υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν για να την κρατούν ζωντανή. Ένα έργο σαν κι αυτό τους θυμίζει ότι η αγάπη δεν είναι απλώς μία ρομαντική έννοια που έμεινε στα βιβλία ή σε μια άλλη εποχή. Υπάρχει,  ζει. Οπότε αν κυνηγάς αυτά που θέλεις πάρα πολύ με λάβαρο την αγάπη, μπορείς να τα κατακτήσεις, κι αυτό δεν έχει ηλικία.

Εσύ, είσαι ένα κορίτσι που επιμένει;

Πάρα πολύ. Είμαι ρομαντικός άνθρωπος , έχω πάρα πολλή θέληση μέσα μου. Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα μου. Δεν έχω άλλα. Έχω πάρα πολλή επιμονή και είδα ότι συμβαίνει να αποκτάς αυτό που επιθυμείς αν προχωράς με την αγάπη.
Το θέατρο έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα, είναι σαν να κρατάς ένα ραβδί που όμως βγαίνει από τη ψυχή σου και από όλα όσα έχτισες στα προηγούμενα χρόνια δημιουργείς μια παράσταση

Πώς επιτυγχάνεται η αποτύπωση μίας τόσο φανταστικής ιστορίας επί σκηνής;

Αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη  σαν σκηνοθέτης μαζί με τους συνεργάτες σου, τότε μπορείς να αποδώσεις οτιδήποτε στη σκηνή, χωρίς να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν φραγμοί, όρια ή σύνορα. Δεν υπάρχουν σύνορα στη δημιουργία. Η αίσθηση που αφήνεις είναι αυτό που εισπράττει ο θεατής, τα συναισθήματα που εσύ δημιούργησες με τη φαντασία σου με τον κόπο σου, με τη δουλειά σου και την τέχνη σου. Γι’ αυτό λέγεται τέχνη το θέατρο. Έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα, είναι σαν να κρατάς ένα ραβδί που όμως βγαίνει από τη ψυχή σου και από όλα όσα έχτισες στα προηγούμενα χρόνια δημιουργείς μια παράσταση.

Είναι πιο εύκολο για ένα ηθοποιό να σκηνοθετεί ένα έργο προσεγγίζοντας κατάλληλα τους συναδέλφους του;

Δεν θέλω να αδικήσω τους σκηνοθέτες που δεν είναι ηθοποιοί γιατί ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο αλλά σίγουρα μιλώντας για μένα, το γεγονός ότι είμαι ηθοποιός με βοηθάει πολύ, στο να κατανοήσω πότε χρειάζεται μια συζήτηση, πότε χρειάζονται πρακτικές πρόβες, ή «φιλοσοφικές» πρόβες. Ο ηθοποιός έχει πολλές ευαισθησίες την ώρα που είναι πάνω στη σκηνή γιατί είναι σε έκθεση  Πρέπει να τον σέβεσαι και να τον αφουγκράζεσαι. Δεν έχεις ένα άψυχο σώμα το οποίο θέλεις απλώς να το κουνήσεις δεξία –αριστερά. Πρέπει να του κουνήσεις και τα μέσα του για να μπορεί να κινείται και η κίνηση που βλέπεις να σε ανεβάζει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Μουσική: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Χορογραφία-Κίνηση: Χλόη Μελίδου

Μουσική διδασκαλία: Ελεονώρα Ρούσσου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Μυρτώ Κουγιάλη

Παίζουν: Δημήτρης ΑντωνίουΣαββίνα ΓεωργίουΓιώργος Ευαγόρου,

Στέλιος ΚαλλιστράτηςΠολυξένη ΣάββαΜυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Από 20 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Κυριακή, 10.30

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ 77772717

www.thoc.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ψαλιδιασμένοι στίχοι, σενάρια και μπομπίνες: Ντοκουμέντα από τη χουντική λογοκρισία στις τέχνες

Ειρήνη Ανδρέου & Γιάννης Καραούλης | Με δοξάρι την αφήγηση, τις ιστορίες και τη φαντασία στο Μουσικό Χωριό «Φέγγαρος»

Ειρήνη Ανδρέου & Γιάννης Καραούλης | Με δοξάρι την αφήγηση, τις ιστορίες και τη φαντασία στο Μουσικό Χωριό «Φέγγαρος»

Ειρήνη Ανδρέου & Γιάννης Καραούλης | Με δοξάρι την αφήγηση, τις ιστορίες και τη φαντασία στο Μουσικό Χωριό «Φέγγαρος»